Alcohol: 12,5% vol
Productiegebied: Regio: Veneto. heuvelachtige morene aan de oostelijke oever van het Gardameer.
Druiven:
Geproduceerd van rode druiven Merlot, Sangiovese en, afhankelijk van het jaartal, ook een beperkt percentage Corvina. Systeem van groeien: leiband met guyot.
Bodemsamenstelling:
Kleigronden van Morainische oorsprong.
Reuk, zicht beschrijving:
Wijn met een complexe structuur en rijke kleur, droog, vol, zacht en aromatisch met een eigen karakteristieke persoonlijkheid.
Kleur:
Intens robijnrood.
Boeket:
Geurig, typisch en intens, met hints van bessen.
Smaak: Krachtig, fluweelachtig en harmonieus.
Serveertemperatuur:
Serveren bij 16-18 ° C.
Conservering:
Kan 2-3 jaar oud zijn. Bewaren op een frisse, droge en donkere plaats.
Gastronomische suggesties:
Perfect bij voorgerechten, vlees, kaas en gegrilde vis.