Alcohol: 13% vol
Productiegebied:
Regio: Veneto. klassiek gebied van Valpolicella ten noorden van Verona. Landgoed in de heuvels nabij het dorp S. Ambrogio di Valpolicella.
Druiven:
Van rode druiven Corvina (60%), Rondinella (35%) en Molinara (5%). Kweeksysteem: traditioneel met pergola en leiboom.
Bodemsamenstelling:
Kleiachtige en kalkrijke grond van ijzige en alluviale oorsprong.
Reuk, zicht omschrijving:
Droge, volle en intense rode wijn.
Kleur: Intens robijnrood.
Boeket:
Intens, fijn, geurig, subtiel etherisch met een vleugje bittere amandelen.
Smaak:
Droog, vol en fluweelachtig.
Serveertemperatuur:
Serveren op (18-19 ° C.).
Conservering:
De wijn kan 4-5 jaar na de druivenoogst worden
gerijpt. Bewaren op een frisse, droge en donkere plaats.
Gastronomische suggesties: Wijn voor gebraden vlees, gegrild vlees, wild en volwassen kazen.