Alcohol: 14,5% vol
Productiegebied: Regio: Ceneto. klassiek gebied van Valpolicella ten noorden van Verona. Heuvels van de dorpen Negrar, Valgatara en Fumane.
Druiven: Geproduceerd in beperkte hoeveelheden van geselecteerde rode druiven Corvina (70%), Rondinella (25%) en Molinara (5%). Kweeksysteem: traditioneel met pergola en leiboom.
Bodemsamenstelling: Argilla-achtige en kalkhoudende gronden van ijzige en alluviale oorsprong.
Wijnbereiding: Gedurende 3 maanden, hergisting op de huid van de geperste Amarone en een jaar rijpen in eiken vaten.
Reuk, zicht omschrijving: Droge, volle en intense rode wijn, verzacht door de lange periode van veroudering in houten konten.
Kleur: Intens robijnrood, een beetje granaatrood.
Boeket: Intens, fijn, geurig, subtiel etherisch, met de geuren van de geselecteerde houten vaten.
Smaak: Droog, hartig, vol en fluweelachtig.
Serveertemperatuur: Te serveren op (18-19 ° C.).
Conservering: De wijn kan 4-5 jaar na de druivenoogst worden gerijpt. Bewaren op een frisse, droge en donkere plaats.
Gastronomische suggesties: Wijn voor gebraad, gegrild vlees, wild en volwassen kazen.
Totale zuurgraad g/l: 5,50
Suiker g/l: 9,00
Totaal sulphurusanhydride mg/l: 110
Vrij sulphurusanhydride g/l: 28
Totaal droog extract g/l: 29,0
Vluchtige zuurgraad g/l: 0,46
De Huif 13 5554 MG Valkenswaard, +31 040 2046987, verkoop@mulderswijnkopers.nl