Mulders Wijnkopers

lovatti-silder.jpg






Lovatti logo

 

 

 

"Lovatti " is een merk van de familie Lenotti, Sinds 1906 gewijd aan de productie van kwaliteitswijnen die typisch zijn voor het Gardameer en de provincie Verona.

Het resultaat van een zorgvuldige selectie druiven en de meest up-to-date productie- en bottelingstechnieken, worden de wijnen van de "Lovatti "-lijn gepresenteerd aan elke gast met als doel iedereen en altijd voldoening en emoties te bieden.

De aard die ze heeft gecreëerd, en het respect en de passie van degenen die ze hebben geproduceerd, zullen je de typische kenmerken van ons territorium in smaak en aroma's laten kennen en onthouden die nooit zullen verrassen.

 

Voor product info, klik op de fles

VALPOLICELLA RIPASSO DOC CLASSICO SUPERIORE

VALPOLICELLA RIPASSO DOC CLASSICO SUPERIORE
 

Informatie

Alcohol : 14,5% vol

Productiegebied : Regio: Ceneto. klassiek gebied van Valpolicella ten noorden van Verona. Heuvels van de dorpen Negrar, Valgatara en Fumane.

Druiven : Geproduceerd in beperkte hoeveelheden van geselecteerde rode druiven Corvina (70%), Rondinella (25%) en Molinara (5%). Kweeksysteem: traditioneel met pergola en leiboom.

Bodemsamenstelling : Argilla-achtige en kalkhoudende gronden van ijzige en alluviale oorsprong.

Wijnbereiding: Gedurende 3 maanden, hergisting op de huid van de geperste Amarone en een jaar rijpen in eiken vaten.

Reuk, zicht omschrijving : Droge, volle en intense rode wijn, verzacht door de lange periode van veroudering in houten konten.

Kleur : Intens robijnrood, een beetje granaatrood.

Boeket : Intens, fijn, geurig, subtiel etherisch, met de geuren van de geselecteerde houten vaten.

Smaak : Droog, hartig, vol en fluweelachtig.

Serveertemperatuur : Te serveren op (18-19 ° C.).

Conservering : De wijn kan 4-5 jaar na de druivenoogst worden gerijpt. Bewaren op een frisse, droge en donkere plaats.

Gastronomische suggesties : Wijn voor gebraad, gegrild vlees, wild en volwassen kazen.

terug naar overzicht