Mulders Wijnkopers

3f1.jpg
ffoc-header-2.jpg
foto0917-50.jpg
4g.jpg
visit1.jpg

Nieuws


De winnaar van deze jaarlijkse competitie, Joseph Mulders ontvangt de oorkondes uit handen van bestuurslid Jan van de Moosdijk van het Brabants Asperge Genootschap. De daarbij behorende trofee mag dan een jaar lang prijken bij Mulders Wijnkopers te Valkenswaard.

 

Corte Fontana BIanco di Custoza DOC Veneto 2018    Winnaar
Corte Fontana Bianco di Custoza DOC. Veneto 2018

 

 

Col Reale Bianco IGT del Veneto 2018

2e plaats

Col Reale Bianco IGT del Veneto 2018

 

 

Vele aspergeliefhebbers, leden en belangstellende van het Brabants Asperge Genootschap, waren samengekomen bij Restaurant "De Rooise Boerderij " te Sint Oederode voor deze happening naar het aanstaande aspergeseizoen.

Tijdens een professionele voorselectie is s'middags door wijndeskundigen; allen afkomstig uit de wijnwereld, een selectie van 6 wijnen gemaakt middels een blinde proeverij uit vele ingezonden wijnen. Deze 6 wijnen stonden s 'avonds op de proeftafel en zijn door 120 aanwezige gasten eveneens blind beoordeeld.

Dit jaar was er bij de aspergewijnverkiezing van het Brabants Asperge Genootschap een bijzondere eindscore. De beide ingezonden wijn van Mulders Wijnkopers zijn in de finale op de 1e en 2e plaats van de verkiezing geëindigd, dus mocht de gelukkige inzender van deze wijnen maar liefst twee oorkondes in ontvangst nemen. Een unieke prestatie.

 

Aspergewijn2019 Winnaar

 

 EcoFriendly

Vinibuoni d'Italia is de enige Italiaanse wijngids die awards kan verstrekken die te maken hebben met millieuzorg. De motivatie voor het ontvangen van het Ecofriendly-certificaat: " Voor het realiseren van projecten voor de bescherming van het landschap en de wijngaarden en voor energiebesparende maatregelen, en niet op zijn minst voor de productie van de wijnstokken, die gericht is op de gezondheid en het welzijn van de consument. 

2e plaats aspergewijn verkiezing 2018, Corte Fontana Bianco di Custoza DOC. Veneto 2017

Corte-fontanaOp zondag 18 februari VVN-Verenigde Vinologen Nederland, Restaurant de Hamert Wellerlooi en maandag 19 februari jl. BAG-Brabants Asperge Genootschap, Restaurant de Rooise Boerderij Sint-Oederode heeft selectie Aspergewijn Verkiezing 2018, middels een blindtasting plaats gevonden. Respectievelijk 17 BAG en 57 VVN wijnen. Na de blindtasting zijn er uitiendelijk van bijde 6 wijnen genomineerd voor de finale, die voldoen aan de ultieme wijn-spijscombinatie.

Als voorwaarde gold dat er wisselwerking plaats moest vinden tussen bijde smaakprofielen ( aspergerechten-zowel wijn als spijs). Bij beide zijn wij op de 2e plaats geëindigd met een zeer gering aantal punten van no.1, namelijk 0,6 bij VVN en 2 punten bij BAG. Wij zijn dan ook bijzonder trots dat wij met Corte Fontane Bianco di Custoza DOC. Veneto 2017 ook voor een randje goud mogen gaan met dit kleine verschil.

Asperge genoodschap oorkonde
Corte Fontana komt uit het prachtige Veneto-Italië. Rond het Gardameer liggen de wijngaarden waar met de grootste mogelijke aandacht heerlijke wijnen worden gemaakt.


Deze wijn heeft een mooie strogele kleur. Droog, soepel, fruitig en zacht van smaak. Een aanspreekbare geur van appel een vleugje peer, en is verfrissend met in de afdronk elegante zuren en is loep zuiver. Het resultaat van een zorgvuldig vinificatieproces van
5 druivensoorten, Trebbiano Toscano, Tocai Friulano , Garganega, Malvasia en Cortese. Deze wijn is in combinatie met asperges in diverse bereidigswijze zo goed. Maar ook als drinkwijn zeer breed inzetbaar. 

Oorkonde asperges 2018Opening Aspergeseizoen

Mulders Wijnkopers nog eens in het zonnetje gezet met uitreiking oorkonde winnaar Aspergewijn 2017 Col Reale Bianco IGT del Veneto 2016. 

Tijdens een bijeenkomst van ruim 120 aspergeliefhebbers in Restaurant de Collse Hoeve te Nuenen, op maandag 24 april is door het Brabantse Asperge Genootschap het asperge seizoen 2017 op feestelijke wijze officieel voor geopend verklaard.

De aanwezige gasten hebben genoten van een mooi asperge-diner verzorgd door de brigade van Restaurant De Collse Hoeve waarbij de Brabantse asperge royaal werd geserveerd begeleid door de winnende aspergewijn 2017 Col Reale Bianco IGT del Veneto 2016.I love food & wine

 

Proefpanel I Food & Wine test aspergewijn 2017

 

Col-reale7,3 punten voor

Col Reale Bianco IGT del Veneto 2016

Het Brabants Asperge Genootschap koos voor de Italiaanse Col Reale Bianco(Mulders Wijnkopers), afkomstig het de noordelijke wijnregio Veneto.

De wijn is bleekgeel van kleur. Hij ruikt naar rijpe appel, kiwi en amandeltjes. Ook deze wijn is héél zacht en rond in de mond. Hij heeft zachte zuren, aroma’s van perzik en rijpe appel en smaakt licht kruidig. In combinatie met asperges doet ook deze wijn het goed. Het kruidige in de wijn komt dan wat meer naar voren. Het proefpanel geeft 7.3 punten. Deze wijn is niet te koop online.Te bestellen rechtstreeks bij Mulders Wijnkopers. www.mulderswijnkopers.nlBrabants Asperge Genootschap

Col Reale Bianco IGT del Veneto 2016

Winnaar Verkiezing Aspergewijn 2017 Brabants Asperge Genootschap

Tijdens de eerste openbare bijeenkomst naar het aanstaande aspergeseizoen op maandag 20 februari jl. heeft voor de 25e keer de verkiezing plaatsgevonden van “Dé Brabantse Aspergewijn”. 
Col Reale2

 

Vele restaurateurs, horeca-ondernemers, aspergeliefhebbers, leden en belangstellenden van het Brabants Asperge Genootschap, waren samengekomen bij restaurant “De Rooise Boerderij” te Sint Oedenrode voor deze eerste happening naar het aanstaande aspergeseizoen.
Tijdens een professionele voorselectie is s'middags door een 13-tal proevers; allen afkomstig uit de wijnwereld, een selectie van 6 wijnen gemaakt middels een blinde proeverij uit de 23 ingezonden wijnen. Deze 6 wijnen stonden s'avonds op de proeftafel en zijn door de ruim 100 aanwezige gasten-wijnkenners eveneens blind beoordeeld. Waar Col Reale Bianco als winnaar uitkwam.

Omschrijving:

Brabants Asperge GenoodschapMooie licht strogele kleur met groene reflecties. Fruitig met hints van perzik en appel, vergezeld van een florale geur. Full-bodied, droog en harmonieus van smaak. Kortom een droge, goed gestructureerde wijn met een zeer fruitig boeket. Prachtige blend van Cortese-Garganega. Col Reale Bianco is een ultieme wijn-spijscombinatie bij asperges-de koningin der groente, en opvallend geschikt als huis-schenkwijn.

Graag informeren wij u over promotie, prijs en condities.

 

 

Geselecteerd door diverse wijnkenners en restaurateurs. Winnaar mosselwijn 2013 in mosselstad Philippine

 

Cave Vinicole de Hunawihr Pinot Blanc Cuvée Prestige Alsace 2012

 

 

Cave Vinicole de Hunawihr Cuvée Prestige 2012 Diverse coryfeeën uit binnen en buitenland bogen zich ook dit jaar weer over de keuze uit 21  geselecteerde wijnen. Dit alles onder de leiding van vinoloog Etiënne van Steenberghe. Alle wijnen waren natuurlijk zorgvuldig gemaskeerd zodat het puur aan de smaak van de proevers lag, welke wijnen gekozen werden. Uiteindelijk bleven 4 wijnen over die door gingen naar de finaleronde. Na nogmaals proeven, en rijp overleg werd uiteindelijk gekozen voor Cave Vinicole de Hunawihr Pinot Blanc Cuvée Prestige 2012.

Wij zijn bijzonder vereerd met deze nummer 1 verkiezing en danken Stichting Mosselwijnen Philippine voor dit prachtig evenement.