Mulders Wijnkopers

foto0917-50.jpg
Cheese-and-Wine-Tasting-9.jpg
cantina-ongaresca-4-1.jpg
cantina-ongaresca-3-1.jpg
visit1.jpg

Nieuws


De winnaar van deze jaarlijkse competitie, Joseph Mulders ontvangt de oorkondes van voorzitter Dhr. Chris Dekkers van het Brabants Asperge Genootschap. De daarbij behorende trofee mag dan een jaar lang prijken bij Mulders Wijnkopers te Valkenswaard.

 

Corte Fontana BIanco di Custoza DOC Veneto 2018Winnaar 2019
Lovatti Custoza Bianco DOC. Veneto 2018

 

 

Col Reale Bianco IGT del Veneto 2018

2e plaats
Lovatti Brolo Dei Sassi Bianco IGT Veneto 2018

 

 

Vele aspergeliefhebbers, leden en belangstellende van het Brabants Asperge Genootschap, waren samengekomen bij Restaurant "De Rooise Boerderij " te Sint Oederode voor deze happening naar het aanstaande aspergeseizoen.

Tijdens een professionele voorselectie is s'middags door wijndeskundigen; allen afkomstig uit de wijnwereld, een selectie van 6 wijnen gemaakt middels een blinde proeverij uit vele ingezonden wijnen. Deze 6 wijnen stonden s 'avonds op de proeftafel en zijn door 120 aanwezige gasten eveneens blind beoordeeld.

Dit jaar was er bij de aspergewijnverkiezing van het Brabants Asperge Genootschap een bijzondere eindscore. De beide ingezonden wijn van Mulders Wijnkopers zijn in de finale op de 1e en 2e plaats van de verkiezing geëindigd, dus mocht de gelukkige inzender van deze wijnen maar liefst twee oorkondes in ontvangst nemen. Een unieke prestatie.

 

Aspergewijn2019 Winnaar

 

  

2e plaats aspergewijn verkiezing 2018, Corte Fontana Bianco di Custoza DOC. Veneto 2017

Corte-fontanaOp zondag 18 februari VVN-Verenigde Vinologen Nederland, Restaurant de Hamert Wellerlooi en maandag 19 februari jl. BAG-Brabants Asperge Genootschap, Restaurant de Rooise Boerderij Sint-Oederode heeft selectie Aspergewijn Verkiezing 2018, middels een blindtasting plaats gevonden. Respectievelijk 17 BAG en 57 VVN wijnen. Na de blindtasting zijn er uitiendelijk van bijde 6 wijnen genomineerd voor de finale, die voldoen aan de ultieme wijn-spijscombinatie.

Als voorwaarde gold dat er wisselwerking plaats moest vinden tussen bijde smaakprofielen ( aspergerechten-zowel wijn als spijs). Bij beide zijn wij op de 2e plaats geëindigd met een zeer gering aantal punten van no.1, namelijk 0,6 bij VVN en 2 punten bij BAG. Wij zijn dan ook bijzonder trots dat wij met Corte Fontane Bianco di Custoza DOC. Veneto 2017 ook voor een randje goud mogen gaan met dit kleine verschil.

Asperge genoodschap oorkonde
Corte Fontana komt uit het prachtige Veneto-Italië. Rond het Gardameer liggen de wijngaarden waar met de grootste mogelijke aandacht heerlijke wijnen worden gemaakt.


Deze wijn heeft een mooie strogele kleur. Droog, soepel, fruitig en zacht van smaak. Een aanspreekbare geur van appel een vleugje peer, en is verfrissend met in de afdronk elegante zuren en is loep zuiver. Het resultaat van een zorgvuldig vinificatieproces van
5 druivensoorten, Trebbiano Toscano, Tocai Friulano , Garganega, Malvasia en Cortese. Deze wijn is in combinatie met asperges in diverse bereidigswijze zo goed. Maar ook als drinkwijn zeer breed inzetbaar. 

Oorkonde asperges 2018